Rekonstrukce – fotoreportáž

Jak probíhala rekonstrukce? Co všechno doznalo změny…

…a něco málo ze zákulisí můžete shlédnout v následující fotoreportáži doplněné komentáři.

valér panorama

Celá rekonstrukce začala v polovině ledna, kdy proběhla velká inventura zboží a vybavení předchozí galerie. Bylo tu plno věcí, které se musely odvézt, uklidit nebo upravit. Kamenné zdi a oblouková klenba suterénního prostoru se nám velmi líbily a rozhodli jsme se z nich vycházet v celkovém konceptu přestavby. Jednou z barev našeho loga je ostatně právě okrová, připomínající zdi z teple zbarvených kamenů. S celkovým rozvržením místností se moc dělat nedalo a ani jsme to neplánovali, i tak tu byla spousta menších či větších úprav – nová světla, vitríny a skříňky, nástěnné obrazy nebo bílé nátěry oken a dveří. Během rekonstrukce se samozřejmě objevilo plno dalších detailů, které bylo třeba doladit – však to znáte, jakmile se člověk do něčeho takového pustí, není práci konec :)

Prostor po uzavření původního studia. Všude bylo spousta zboží, polic a věcí, které musely pryč.

Začalo se tedy s úklidem. Dost často to byly škatule, škatule…

Abychom uklidili jednu část, museli jsme zastavět jinou.

Něco jsme přemístili,…

… něco jsme vyhodili a něco uklidili.

Po vyklizení, se mohlo začít navrhovat a rozměřovat. Dětská křída pro malovaní na zem se hodila.

Byl potřeba i nový lustr…

… s jemnými propracovanými detaily.

Sehnat rámy byl oříšek, ale povedlo se.

Natírali jsme rámy, vitríny, police, …

… i dveře.

Zatěžkávací zkouška nového štendru.

Oproti plánu dostaly nový nátěr i okna.

Co neudělá několik plechovek správné barvy…

…ještě světýlka do vitríny a už je skoro hotovo…

Takto jsme tedy 3 měsíce rekonstruovali, abychom u nás mohli uvítat krásné výrobky od skvělých autorů. I teď po otevření se snažíme reagovat na podněty zákazníků a prostory neustále vylepšovat, aby byl Valér místem, kam si člověk může zajít odpočinout a vybrat si něco krásného. Zajímá vás, jak to u nás momentálně vypadá? Nebo jste už u nás byli? Jak se vám Valér líbil a co byste ještě zlepšili? Stavte se na výsledky rekonstrukce podívat do Valéru na Kollárovu 16, út-so 11-18 h. Budeme se na vás těšit!

A tady už je hotová obrazová stěna v plné kráse.
FacebookTwitterGoogle+